Ghid de agăţat pe facebook: Bună, ce faci?

Petrec foarte mult timp pe net şi în mare parte pe facebook. Am cont pe această minunată platformă care se blochează ceva de speriat de prin 2009 când era nebunia cu FarmVille. Nu sunt eu Venus, dar trecând anii, am întâlnit diferite specimene. Specimene de sex masculin mai exact, care se bagă în seamă.

Evident, social media a evoluat, te poţi băga în seamă cu un om pentru a-l lăuda, pentru a obţine o colaborare, un sfat, dar eu mă refer la acea majoritate de utilizatori care folosesc Facebook-ul pentru a agăţa.

Să faci niţel research despre Gigica sau Gigel ca să afli singurel de foşti şi foste, ori să te trezeşti în pozele de familie ale ăleia de a comentat la poza lu ăla de e văr cu fratele vânzătorului de la chioşcul din colţ, sunt activităţi care au devenit perfect normale în zilele noastre. Şi astfel, dai de diferite profiluri. Te uiţi la poze şi dacă nu eşti ultimul cocalar te mai uiţi şi la content-ul share-uit de acea persoană. Ce dume am în mine, se vede că vin de la #webstockro .

La ce mă refer? La faptul că stai niţel la pândă, până găseşti  o portiţă, ori doza aia de curaj de ,,gata frate, acum mă bag în seamă!”

Ăsta e momentul crucial. De ce? Fiindcă majoritatea, aleg calea care pentru ei pare simplă şi inofensivă. Încep conversaţia cu: ,,Bună, ce faci?”

Această adresare, este o greşeală imensă pentru tipi! Pentru tipe nu ştiu, că e oricum minune să se bage o tipă în seamă (here i am, da, existăm) .

În mintea unei tipe, în momentul în care un Gigel pe care nu îl cunoaşte îi zice ,,Bună, ce faci?” out of nowhere, se declanşează nişte rotiţe. Rotiţele se învârt şi rulează următorul film: Se bagă în seamă pe sistemul inofensivul care vrea doar conversaţie şi peste câteva zile, uneori doar ore sau minute, te cheamă la un suc. El ştie că e la agăţat, dar el crede, că acel ,,Bună, ce faci” îl ţine cumva într-o zonă safe. Asta este evident doar în mintea lui.

Gândiţi-vă puţin fetelor (dar şi voi băieţi, cam când v-a ieşit şi când nu), de câte ori un tip care a început conversaţia cu un simplu ,,Bună, ce faci” la scurt timp v-a chemat la o cafea, la un cico, la un film de ce nu? După ce vă gândiţi la asta, vreau să vă mai gândiţi şi la acei tipi care s-au băgat în seamă cu un subiect concret. Ai dat share la un filmuleţ, un meme, ceva şi porneşte el conversaţia de la un interes comun. Poţi acuza un tip că a ieşit la agăţat de la un amărât de bună, ce faci? Nu.

Partea mişo este că ăştia de se cred ei safe sunt de fapt cei ieşitţi la agăţat, în timp ce ăia care lucrează ceva la această abordare căci poate vor doar să creeze legături cu oameni ca ei, să te laude pentru munca ta, să ceară un sfat, etc.

Acum mai am o întrebare. Dintre aceste două tipologii, cu care aţi acceptat şi onorat mai multe invitaţii la suc? Nu cumva, cu cei cu inofensivul bună, ce faci, conversaţia s-a încehiat în aceeaşi zi? Eu aşa cred.

Ce vreau eu să spun cu acest articol? Păi măi băieţi, ştiu că joaca asta de-a sunt, nu sunt atras de tine, te plac sau nu şi tot misterul creat înaintea formării unei potenţiale întâlniri sunt naşpa. Dar, problema este că noi, ne dăm seama! Când tu, un total necunoscut, vei scrie out of nowhere bună ce faci, fata se va aştepta ca tu, la un moment dat să o chemi la suc cu scopul de a o agăţa.

Dar, dacă o abordezi cu un subiect concret, nu doar că vei rămâne într-adevăr safe, căci măi ai fost direct şi concis, nu prea e loc de interpretări. Uite ca exemplu, vrea x să afle cum a fost la webstock pentru blogăraşii la început de drum. Dacă mă întreabă un tip asta nu aş avea ce să interpretez. E clar şi la obiect şi se potriveşte cu ce dracului făcui eu azi.

Aşadar, dragi cititori, dacă sunteţi şi băieţi, vă rog frumos, nu începeţi o conversaţie cu bună, ce faci (doar dacă vreţi să agăţaţi). Veniţi cu ceva concret şi altfel. Pentru ca tipa, să nu pornească de la  ideea pff uite-l şi pe ăsta, e al 5lea săptămâna asta. ( ce dubios a sunat)

Partea mişto, este că după ce întrebaţi: ,,Ieşim la un suc?” există două variante:

  1. Am prieten. Reacţia voastră? Da ce ai prinţi, crezi că mă dădeam la tine? Chill, că voiam să ieşim să vorbim, crezi că toată lumea se dă la tine, pff ce aere ai, etc.
  2. Tipa acceptă invitaţia, iese cu tine, în ideea inofensivă de a face conversaţie, de a crea legături şi după, e acuzată că dă semnale greşite. Că ce caută ea cu x la bere? (că o iau la interogatoriu prietenele staţi calmi) şi după e acuzată că i-a dat speranţe băiatului. Păi, parcă ieşeam doar la un suc…

Dacă e vreo reţetă secretă pentru reuşita agăţatului pe facebook ar fi alcătuită probabil din umor, onestitate, inventivitate şi…nu. Ştiţi de fapt de ce e nevoie? Ca acel subiect de discuţie pe care îl deschideţi şi poza de profil să îi dea ei un wibe bun. De aici, totul vine de la sine. Ah nu? Mi se suflă într-o cască imaginară că trebuie să îmi amintesc că trăiesc într-o lume în care fetele aşteaptă să fie abordate, când sunt abordate se supără că nu e Gigel pe cae şi-l doresc şi când în sfârşit se bagă în seamă, nu ar scrie primele nici picate cu ceară.

Greu cu agăţatul ăsta pe facebook. Csf, n-ai csf?

P.S. Îi mulţumesc lui George pentru inspiraţie şi onestitate. Nu ştiu dacă realizaţi că majoritatea articolelor, sunt inspirate de VOI. Cineva, îmi spune ceva, îmi atrage atenţia asupra unui subiect şi de acolo, tastez vreo 15 minute, rectific şi două zile că e greu cu limba română şi boom, magie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.