Frumoasa și Bestia

Astăzi are loc premiera mult așteptatului film – Frumoasa și Bestia. Adică putem și noi, muritorii de rând, să o vedem în sfârșit pe Emma Watson dând viață îndrăgitei prințese Bella. De fapt, era măcar Bella prințesă? Ok, știu la ce mă uit în acest weekend, la versiunea din ’91 a filmului. Bella este oricum un personaj feminin atipic, căci ea e interesată de cărți, nu de măritiș. Ok, ok și Mulan și Pocahontas erau bengoase, but no one bats an eye.

Eu una mă super bucur că Disney a ales să facă acest remake. Am avut parte de Maleficient, Snow White and the Huntsman, dar era clar nevoie să vedem o astfel de versiune la Beauty and the Beast. Plus că să fim serioși, faptul că protagonista este Emma Watson este o mișcare al dracului de faină. GG Disney!

Îmi amintesc că am văzut adaptarea din 91, în ora de biologie din clasa a 8-a. Diriga ne răpise de la ora de biologie cu directoarea și înghesuire într-o cămăruță vreo 32 de suflete. Ne-am uitat la Horton hears a who (which btw, is my fave) și Frumoasa și Bestia. De fiecare dată revăd filmul cu drag. Nu doar fiindcă îmi amintește de copilările ci fiindcă eu consider cp lecțiile din filmele/cărțile/desenele pentru copii sunt pliabile la orice vârstă.

În altă ordine de idei, Coaliția pentru familie lovește din nou! Această adunături de credincioși neprihăniți dorește interzicerea filmului fiindcă are un personaj gay. Vă amintiți când vă spuneau părinții: Ce dacă Ionica se arunca din copac te aruncai și tu? Cam asta vreau să îi întreb și eu pe cei de la Coaliția pentru familie: Ce dacă îți vede odrasla un gay, se transformă în gay?

Revenim la credincioșii spălați pe creier altă dată, avem un film de văzut. Momentan, prioritar e Logan, dar urmează și frumusețea asta curând. Also, am scris acest articol prin 2016 despre film. Enjoy!

P.S. Dragi părinți, vă rog, duceți-vă odraslele la filmul subtitrat. Mulțam fain!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.