Deconectare

Nu mă pot lăuda cu realizări extraordinare în perioada sărbătorilor. Poate doar faptul că în sfârșit am un concediu mai lung de 6 zile în care nu trebuie să alerg de la o scenă la alta.

Cu toate astea, am făcut ceva ce îmi doream de mult. M-am deconectat. Am oprit internetul, am închis telefonul și m-am bucurat de o seară liniștită. Fără mesaje, fără notificări, fără insta story, fără poze postate pentru a obține validarea cuiva. Că m-am trezit apoi cu mesaje la oameni îngrijorați e partea a 2 a :))

Sunt un om care intră din oră în oră pe instagram, răspund imediat mesajelor de pe chat și tind să cred că scrolling și respirat sunt sinonime pentru mine. La fiecare masă decorez camere într-un joc intitulat Design Home. Nu aud ce îmi povestește tati căci sunt prea supărată că nu mai am bani să îmi cumpăr canapea pentru living. Dacă nu am canapea nu pot termina taskul, nu fac cei 2000 de dolari daily în joc, deci nu avansez în level. Dramă totală.

Ieri mi-am făcut o omletă (nu mă împac cu mâncărurile specifice acestei perioade) am mâncat și atât. Fără jocuri, fără messenger, fără instagram, nici măcar radio nu am ascultat. M-am întrebat serios când a fost ultima dată când am făcut un singur lucru? Chiar nu îmi amintesc. Astfel cred că am elucidat misterul eșecurilor mele. Mă apuc de prea multe lucruri deodată și nu duc la bun sfârșit nimic.

Am ajuns la zi cu Victoria, m-am uitat la Paterson, m-am apucat de În ape adânci de Paula Hawkins și am reușit să adorm până în ora 2. Am revenit la scrisul de mâncă, fiindcă îmi e din ce în ce mai greu să mă pun la calculator să tastez și pot spune că am umplut ieri vreo 3 pagini A4, ba chiar am încercat să compun o poezie.

Nu știu dacă m-am lovit la cap, sau doar vreau să simt că mă relaxez cu adevărat, însă a fost minunat. Așa că singurul meu achievement în perioada sărbătorilor este că am stat vreo 14 ore fără internet și telefon.

Îmi doresc ca în 2018 new year new me bulshit  să mă deconectez câteva zile bune. Am atâtea cărți de citit, tricouri de pictat și pagini de scris, încât simt că tot ce ține de social media mă îngreunează. Am fost atât de ocupată cu distribuire unei vieți perfecte, obținerea zâmbetului cel mai alb și m-am chinuit atât de tare să fiu amuzantă încât am uitat cât de mișto e să adormi cu o carte în brațe. Cât de liniștitor este să savurez un vin fiert cu părinții mei și să mă bucur că merg să văd luminițele. 

Nu știu dacă ne mai auzim pe acest an, dar vă doresc liniște, multe ore de somn și fie ca virgulă cântarul să nu se dea peste cap!

 

P.S. Sunt conștientă de ce se întâmplă în țara noastră, iar eu vorbind despre pa pa Facebook pentru câteva ore, ori bullet journal pare pueril și prostesc din partea mea. Sunt destui oameni care vorbesc despre asta, oameni educați, oameni care știu mult mai bine să explice aceste probleme. Vă citesc articolele pe această temă, le distribui și dau refresh pe avocatoo. Mă bucur să văd tot mai mulți oameni dornici să își exprime opinia, indignarea, e bine. O exprimăm cât mai avem voie.