Putem să mutăm școala pe Youtube? #prettyplease

Hai băi Andreea, cum adică? Vrei să învețe copilașii despre ăla care linge cactuși?

Băi, până să spună Digi24 că Ilie lingea cactuși, dracu știa acest amănunt.

Să facem un exercițiu de gândire.

Avem acces la interneț? Da. Pe telefoane, calculatoare, tablete, acasă, la școală, în cafenele, la metrou, suntem cei mai cei din Europa la net! Și cine petrece cel mai mult timp derpin on ză interneț? Reforumlez, cine are cel mai mult timp la dispoziție să stea pe interneț? Ale voastre odrasle, care între pauzele de la Ben10/Violetta, caută filme xxx pe google. De ce? Fiindcă încă suntem pudici. Fiindcă nu li se explică și găsesc doamne fere ditai caracatițele. Vrei să mă contrazici? Hai cu mine la un supermarket și lasă-mă pe mine, să iau de pe raft cutiuța de prezervative, să o pun pe bandă și să achit. Să te uiți în ochii bărbaților de la coadă, la duduia de la casă și la orice altă ființa care respiră în același magazin și să îmi spui că nu suntem pudici.

Sunt de părere că școala a fost de mult depășită. În romanul Lolita, de Vladimir Nabokov, scris prin anii 50 oameni buni, directoarea școlii în care Lolita învăța îi explica tatălui ei vitreg că vremurile s-au schimbat. Că degeaba învățăm anii unor domnii, sau mari bătălii, dacă nu știm lucruri elementare precum comportamentul în societate, comunicarea și adaptarea. Duduia aceea concluziona că informația fără experiență este egală cu 0.

Ce vrea să spună autorul?

Dacă școala e depășită, ai alternative. Dacă școala, politicienii și bisericoșii se rușinează la auzul cuvântului sex, asta nu înseamnă să puneți lacăt acestui subiect. Dacă nu ai idee cum să comunici cu copilul tău pe acest subiect, o aveți pe Anne-Marie Chelariu. Anne-Marie face vlogging de ani buni și mai mereu a abordat subiecte controversate. O admir și îmi place că se implică în astfel de campanii. Ea a înțeles că publicul țintă în materie de vlogging, fie că vrei sau nu, sunt copiii și face content pe înțelesul tuturor și cel mai important, ea face educație pe net. De data aceasta colaborează cu cei de la Planifică Neprevăzutul. Puteți să-i lăsați întrebări în legătură cu ORICE legat de sex și dacă nu știe să vă răspundă, vor răspunde specialiști în domeniu. Totul, sub anonimat.

Also, nu sunt singura care consideră că educația se poate muta pe Youtube:

17807349_10209548882347082_3137266613926592055_o

GJ Anne-Marie!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MgayQ3scWZc?list=PLJkrT6jzt_5y6cMngtrTvGbOjD0q0ZbE3&w=560&h=315]

O găsiți pe Anne-Marie pe Facebook, Youtube și Instagram.

P.S. Nu uita de giveaway. Pe 10 mai dau o carte romanticoasă unui cititor/unei cititoare 😀