Cine plăteşte nota?

nota de plată

Nu ştiu cât de mândru ar fi profu’ de la cursul de jurnalism că încalc o regulă esenţială: nu pune o întrebare drept titlu! Dar este un subiect ce cred eu că are nevoie de oleacă tabloidizare. Ar trebui să se facă nişte conferinţe ca prin state. Să vină duduia, să marce banul şi să i se explice cât de retardată este. Căci da, noi, femeile, avem nevoie să ni se spună. Nouă trebuie să ne spuneţi că ne iubiţi, că vă e dor de noi, să ne explicaţi de 5 mii de ori de ce nu merge relaţia şi avem nevoie acută să ni se spună când exagerăm. Când o dăm în dobitocisme şi de ce nu, să ni se spună  în faţă ce gândire tâmpită avem.

Putem da vina pe societate, pe mame, pe prietene, căci să te ferească Sfântu de judecata prietenelor şi nu de cea a duşmanilor, chica laca chici cha asta e maneaua mea. Suntem fiinţe cerebrale şi cred că ar trebui să fim în stare să avem opinii proprii, fără să ne lăsăm influenţate de ce zice gura lumii.

Aşadar, cine plăteşte nota?

Mie una, îmi plesneşte o venă când aud cum spun duduiţele cu cea mai pe nas voce posibilă, fluturând din gene, că bărbatul fată! Argumentele lor sună ceva de genul:

-aşa se cade;

-trebuie să fie un gentleman;

-merit fată;

-aşa dă dovadă de cei 7 ani de acasă, etc.

Bă, e frumos, şi da, poate fi considerată o formă de respect. Dar, într-o relaţie să consideri că numai iubi trebuie să achite calamarul tău cu infuzie de rodie şi fustiţele de la ZARA, însemană retardism în formă avansată ori damă companioană mascată.

Draga mea, dacă eşti într-o relaţie cu individul, decideţi împreună unde mâncaţi. Amândoi consumaţi ceva şi ce face un consumator? Plăteşte! Desigur, există cazuri în care îţi face cinste că e ziua lui, sau a fost promovat, nu ştiu, poate el a vrut foarte mult să meargă undeva unde tu nu îţi permiţi şi plăteşte el, idk , varii motive. Dar asta nu însemană că e literă de lege să plătească el.

Şi dacă nu eşti într-o relaţie cu el? Poate e unu dinăla de care nu scapi şi nu prea ai chef, dar tot o faci. Să zică mersi că am ieşit, ce naiba să mai şi achit acum? Ar spune unele…Deeeeci, omuleţul trebuie să plătească pentru a petrece timp cu tine? Care e tarfiul pe oră draga mea? Dacă nu ai chef să ieşi, sau nu îţi place compania omului, foarte simplu, nu ieşi! Te stresează atât de tare să ieşi? Îi ştergi numărul şi îi dai block. Dacă ştie unde stai, ordin de restricţie direct.

Poate să îţi achite Gigel dish-ul fusion cu sparanghel şi somon fume dar să fie super boring. Mai bine mergi la Mec cu Gigică ăla cu care ai ce discuta.

Fată dragă, nu îţi voi spune că laşi o impresie greşită dacă ai pretenţia ca el să achite mereu notele fiindcă e bărbat. Nu, trebuie să te doară în cotul tău finuţ de ce zice lumea sau de ce zic eu. Ieşi draga mea la cele mai scumpe restaurante şi stoarce-l de bani. Că doar de aia l-a făcut mama lui.

P.S. Matthew Hussey le zice bine: