Ce am învăţat în trei ani de facultate?

Knowledge-Hoarding.jpg1. Că legile sunt făcute cu picioarele, în sensul că le-au redactat şi apoi ,,hopa, stai că uitarăm să pecizăm x chestie, nu modificăm, adăugam un alineat!” Domne dacă la alineatul unu mi-ai spus că orice altă funcţie publică este incompatibilă cu funcţia ocupată cum să îmi spui la alineatul doi că excepţie fac funcţiile de, de, de şi de, ori mai rău, îmi pui după virgulă excepţia. Unde te crezi mă? La matematică? Pui semnul ăla de echer cu craci în sus, mulţimea Z stelat, o bară şi nişte numere cu minus?

2. Că nu trebuie să te ducă prea mult mintea ca să ajungi cadru didactic în sistmeul de învăţământ superior. În mare, trebuie să fi un pupincurist, să toceşti şi să îţi gâdili orgoliul sau să gâdili o studentă, după preferinţe.

3. Că pentru majoritatea, trecerea la statutul de student a fost noroc chior. Nu ştiu cum altfel să explic faptul că am auzit ,,Speţele e” în anul trei de facultate, unde teoretic, ai trecut de o teză cu subiect unic, un bac la română, o admitere şi nişte sesiuni.

4. Că relaţiile la distanţă nu funcţionează. În adul doi, sediul SNSPA s-a mutat la Expoziţiei, de atunci, relaţia noastră a fost una tumultoasă şi număram zilele în calendar şi mă închinam la macaroane să se termine dracului facultatea că nu mai suportam să pierd 3-4 ore pe drum.

5. Că trebuie să ai papagal. Că poţi să fi tu tobă de carte, nicio restanţă, şi când vine examenul oral să dai chix. Orice cadru didactic/angajator o să se topească dacă îi vorbeşti liber şi dai dovadă că ai înredere în tine. Dacă tu nu eşti convins că ceea ce faci e bine, cum să îi convingi pe ei?

6. Am învăţat termeni precum uzufruct, uzucapiune, inalienabilitate, comandită şi alte derivate. Termeni pe care îi inserez ca retardata în discuţii doar ca să o ard jmekereşte.

7. Că facultatea, cel puţin în modul în care se face acum (nu vorbim de vremea părinţilor sau bunicilor) are menirea de a le oferi bazele celor 2-3 răsăriţi care vor urma domeniul şi pentru restul, dovada că domeniul ăla clar nu e de ei. Un fel de bravo, ai făcut trei ani, acum mai taie încă un domeniu de pe lista hell no.

Succes la admitere copilaşi!