Cât de mult contează interacțiunea dintre artistul de pe scenă și public?

Presupun că ați observat că îmi place să merg la concerte, dar nu întotdeauna mă întorc cu cuvinte de laudă. Cred că cea mai mare dezamăgire am trăit-o în August 2016 cu concertul susținut de Rihanna în Piața Constituției.

Anul acesta am avut o altă dezamăgire, tot cu o artistă internațională. Vorbesc despre Ellie Goulding, pe care am ascultat-o pe main stage la Untold. Aveam așteptări mari, știam că are o voce minunată și voiam să mă bcuur de ea live, doar venea pentru prima oară în România. A venit, a prestat și a plecat. Nu sunt aici să îi judec calitățile vocale, prezența scenică sau să emit pretenții în condițiile în care oricum la câți artiști aduce acest festival, nu prea mai e loc de plângeri. Cu toate astea, dacă voiam să te aud cum cânți, dădeam un play de pe computer-ul de acasă și gata. Voiam să te aud! Să te văd zâmbind la noi, să ne întrebi cum ne simțim că te vedem în sfârșit. Să interacționăm. Să ne spui să sărim, să urlăm, să ne lași fără voce de la implorat BIS BIS BIS! Dar nu s-a întâmplat.

Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, gândiți-vă la DUB FX. Pe lângă faptul că este un artist complex și umple singur scena, el interacționează cu publicul. Pune întrebări, poartă o discuție cu publicul, omul ăla ține discursuri motivaționale! La Neversea am stat în spate și vedeam oameni îmbrățișându-se, dând din cap la fiecare frază. Se uitau cu admirație la artistul de pe scenă și luau cu ei acasă ce au auzit acolo. ,,Mamă cum le zice ăsta. Are dreptate, bro, are dreptate! Ce om!” La câți artiști  mai auziți așa ceva în public în spate de tot?! Btw, pozele sunt făcute de Mihnea, săriţi cu follow! 

20170806_005708_HDR

Vă zic eu, dar lăsați-mă să spun și după aruncați cu pietre. Același vibe îl simt eu la Șatra Benz. Băi și mă bucur că după prestația lor de la Untold, tot mai mulți oameni, chit că nu sunt fani, au căzut de acord că băieții știu să facă show și că atmosfera e demențială. Chestia asta nu se obține când vii pe scenă, spui Bună seara, cânți și pa. Trebuie să îi dai energie publicului și acesta îți va oferi înapoi înzecit. Uitați-vă la acest clip filmat de Pandutzu. La cum sar membrii Șatra pe scenă, vă dați seama cum săream noi, cei din public?! Este impresionant să vezi mii de oameni care cântă fiecare vers și aici nu vorbim de Queen. Vorbim de Șatra unde trebuie să cauți subtitrări și să repeți fiecare piesă că nu înțelegi de la prima audiție textul.

Gata, acum vă las să dați cu pietre. Dați cât vreți căci nu mai durează mult până îi vom vedea pe băieții ăștia pe main stage.

SARE CLUBUUU, SARE ! CÂND ȘATRA BENZ ESTE PLECATĂ-N DEPLASARE!

Așa intro? Șatra se întoarce la pian? Sublim! Vă las și clipul lui Keed ca să vedeți câtă bucurie pe scăfârlia lui :))