5 aplicații to step up your Instagram game

În caz că nu ți-ai dat deja seama, sunt obsedată de Instagram. Nu sunt vreo expertă, dar dacă tot petrec așa mult timp pe această rețea de socializare, de ce să nu împărtășesc cu voi?

V-am pregătit o listă cu 8 aplicații useful: 4 sunt pentru editare foto, una pentru hashtags, iar cu restul încă mă obișnuiesc. Nu fac poze minunate, așa că apelez la aplicații pentru diferite artificii menite să-mi crească numărul de followeri pe cele două conturi. Da, am două: cel personal și cel pentru cărți așa că ai de unde alege pentru butonul de follow.

VSCO

https://vsco.co/

Este preferata mea. La prima vedere pare o aplicație ca oricare alta, în care poți aplica filtre, regla luminozitatea/contrastul și decupa. Cu toate astea, are filtre care accentuează culorile într-un fel în care nu am văzut la alte aplicații și îți poți crea chiar în aplicație o comunitate.

Singurul downside este faptul că nu are o interfață user-friendly. Îți dă ceva bătăi de cap până te prinzi ce face fiecare buton, dar acesta este și farmecul. Nu este o aplicație aglomerată, te lasă să te desfășori cum vrei și găsești inspirație la orice alt user. Trust me, o poză trecută prin VSCO este transformată total.

Pozele odată editate rămân în galeria ta din aplicație, ori le poți salva în telefon, sau distribui direct în ce aplicație dorești tu.

https://www.instagram.com/p/BZNng8GFEFu/?taken-by=bravoandreea.ro

https://www.instagram.com/p/BZtCGe8Fl1q/?taken-by=andreeawrites

PicsArt

https://picsart.com/

Dacă o instalezi pe aceasta poți spune că le ai pe toate. Poate nu ai chef să treci o poză prin mai multe aplicații, așa că PicsArt e aleasa pentru tine. Are o gamă variată de filtre, poți controla contrastul, saturația, luminozitatea, cropa, dar poți și să adaugi efecte, ori text. Dacă ai un profil pe care vrei să postezi citate motivaționale, ori prezinți cărți, simți uneori nevoia de a adăuga text caligrafic pe pozele tale. Aplicația aceasta îți adaugă foarte ușor text și are fonturi banale, dar și câteva mai fancy.

Și aici aveți posibilitatea de a crea o comunitate și a vă inspira de la alți useri. Marele plus este faptul că e ușor de utilizat, chiar dacă are multe utilități.

Pozele odată editate rămân în galeria ta din aplicație, ori le poți salva în telefon, sau distribui direct în ce aplicație dorești tu.

AppforType

Vă puteți da seama din titlu că aceasta este o aplicație cu care puteți adăuga text pozelor voastre.

Puteți alege dintr-o serie limitată de headers, dar mie îmi place foarte mult căci fonturile sunt air brushed și conferă pozelor un suflu nou.

https://www.instagram.com/p/BZn2YXbFzxX/?taken-by=bravoandreea.ro

AutoHash

De aplicația asta mi-a spus Marius. Scanezi poza pe care vrei să o urci pe instagram și îți oferă automat între 20 și 30 de hashtag-uri. Le copiezi, le pui în descriere și voilà! More likes and followers loading….

Overlay

Pe aceasta o știu de ceva vreme, dar nu am stat niciodată să o folosesc la adevărata ei valoare. Puteți adăugat phrases, stickers, puteți blendui pozele și aveți evident și opțiunea de filtre. Prin blenduit nu mă refer la acțiunea pe care o efectuezi cu o pensulă stufoasă pentru a estompa culorile de pe meclă, ci la acțiunea prin care combini două imagini.

Ce voi utiliza pe viitor

Urmează să testez în următoarea perioadă aplicații precum Snapseed, PicSee și Drool. Ultimele două le voi utiliza strict pentru insta stories, iar prima mi-a fost recomandată fiindcă are foarte multe butonașe, pe care o să îmi ia ceva să le învăț.

Toate aplicațiile menționate sunt gratuite. Sunt anumite features blocate, dar ce vă ofere ele este tot ce are nevoie orice iubitor amator de instagram.

Voi ce aplicații de editare foto folosiți pentru instagram?