3 deodată

Recitesc și realizez că titlul sună a film porno low budget. Dar hey, cine a spus că nu poți face clickbait și pe blog? Până la urmă vreau să vorbesc despre cum mă descurc eu cu 3.

Mă refer la 3 cărți și că de fapt nu mă descurc. Îmi place să citesc și  încerc să nu aleg doar cărți de Agatha Christie. Uneori îmi iese, alteori nu și îmi vine să arunc cu cărțile cât colo. Pentru a citi mai mult, mă trezesc deseori citind două, trei, poate chiar mai multe cărți deodată. În momentul de față termin Eat, Pray, Love, am citit jumătate din To Kill a Mockingbird și un comic book cu The Amazing Spider-Man. Am mai început În ape adânci, dar aștept să ajungă și la mine și doar mi-am notat primele pagini citite, iar la După ce te-am pierdut îmi e frică să trec de primele pagini. Începe bine, dar recenziile de pe goodreads mă fac să mă întreb de ce am cumpărat-o.

Eat, Pray, Love – overrated

Țin minte că am chiulit de la istorie ca să văd filmul cu colega mea de bancă din liceu. La vremea aceea ni s-a părut cel mai mișto film văzut vreodată. Eram micuță, ușor de impresionat, iar Julia Roberts jucase excelent. Am tot zis că voi cumpăra cartea, dar partea de meditație mă îndepărta. Am decis de mult timp că vreau să citesc ce am deja în bibliotecă și să mă abțin de cumpărarea extra. Tocmai de aceea am ales varianta audiobook. Am găsit varianta recitată chiar de autoare, însă trebuie să recunosc, nu e o lectură/ audiție plăcută. Nu aș citi în viața mea atât de lent o carte și cu atâta patos despre o frunză în vânt.

 

Până acum vă pot spune că înțeleg de ce lumea urăște această carte. Este despre o femeie care renunță la viața banală de soție și pornește într-o călătorie de descoperire a sinelui. Dacă mă întrebați pe mine, este doar o tipă nefericită alături de soțul ei, dar dracu știe de ce e nefericită. Se plânge de durerea suflletească datorată divorțului intentat de ea și de cât de mult sex face cu noii ei iubiți tropicali. Cred că mai degrabă este povestea unei femei care și-ar fi dorit să experimenteze mai mult în tinerețe și găsește acum o portiță de scăpare.

To Kill a Mockingbird

Era de mult pe lista mea de must-reads fiindcă îmi apare mereu în cap de listă la recomandările de pe goodreads. Sunt la jumătate și nu mă pot pronunța. Vă pot spune în schimb că nu vă învață nimeni cum să omorâți un sturz zăflămitor și nici nu am ajuns la vreo scenă de viol. Este scrisă impecabil și personajele sunt construite foarte bine. Dacă nu mă înșel este și un film pe această temă. Cartea îmi amintește de 12 ani de sclavie. *Revin cu detalii.

Despre Spider-Man nu am ce să vă spun. Am ales acest comic book doar pentru că apare Reptile Man. Atât.

P.S. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, nu uitați să dați un follow aici:

[wdi_feed id=”1″]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.