10 motive pentru care să nu muncești

Ați văzut cu toții știrea de la PROTV conform căreia 25% din tinerii români nu sunt în câmpul muncii, dar nici nu studiază. Și-au spus mulți părerea. S-a dat share și la articole care urlau că acei tineri ne vor plăti nouă pensiile, că vinovați sunt părinții și multe reproșuri la adresa acelor tineri, etc.

Paranteză*  Angajatorul plătește cotizațiile la stat. Adică în teorie muncești pentru acea pensie, care se calculează în funcție de veniturile obținute la locul de muncă și vechime. Bineînțeles mai există pensiile private, pensiile nesimțite ale parlamentarilor, pensia pe care o primești chiar dacă nu ai muncit (God knows why) și pensionarea pe caz de boală. Toate acestea funcționând într-un alt mod. Ah, da, mai e și partea în care statul cheltuie banii și când ajungi tu la pensie (dacă apuci vârsta aia) să nu mai aibă de unde să îți dea. *Am închis paranteza.

Revenind la tinerii din clip. Ce aveți cu ei? Bine că aveți voi job-uri! Dragii mei, nu disperați! Vin în întâmpinarea voastră cu motive întemeiate, care să vă susțină lenea și dacă doamne fere munciți, poate vă treziți la realitate!

 10 motive pentru care nu merită să muncești:

1. Muncești degeaba fiindcă oricum nu ți-ar ajunge banii;
2. Ești singur la părinți. Ăia cu mai mulți copii, îl trimit pe al doilea la muncă. Tu ești norocos!
3. Muncitul înseamnă să ai un program fix. Tu ești un spirit liber, cum să îți facă alții program?
4. E o rușine să muncești;
5. Dacă muncești, ratezi Noră pentru mama. Emisiunea aia e zi de zi timp de luni de zile și e difuzată într-un interval orar în care săracii ăia merg la muncă. Ăh, dar nu te poți uita la reluările din weekend? Bith please, la serialele indiene și turcești cine se mai uită?
6. La muncă nu înveți nimic nou;
7. Colegii de muncă sunt nașpa și nu vei lega prietenii;
8. Ajutorul social îți va ajunge de țigări, chiloți, mâncare și îți va asigura și o pensie.
9. Somnul e dulce.
10. Independența financiară e de căcat.

Voi de ce munciți? Săracilor!

 

P.S. Între timp, tipul care a spus în reportaj că nu se merită să muncești și-a exprimat punctul de vedere aici. Rușine Dinu Patriciu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.