10 lucruri învăţate la #bloggleaser2016

Vă povesteam aici, că cei de la aser au dat startul unui proiect dedicat tinerilor doritori să deschidă un blog, ori să îl optimizeze pe cel pe care îl au deja. Hop şi eu pe acolo, am ascultat cuminţică, am luat notiţe şi am revenit cu o retrospectivă a celor 2 ore petrecute la conferinţă(atât am prins, nu toată lumea  e full time blogger).

Am făcut o listă cu 10 lucruri învăţate despre blogging. Recunosc, faptul că Frăţilă a fost prezentator, m-a determinat să fac o listă de 10 lucruri, nu de 9, v-aţi prins?

Aşadar, iată lista:

  1. Toată lumea are emoţii. Eu venisem chitită pe ideea că o voi vedea pe Denisa Luntraru, că o voi asculta cum face faţă cu 3 bloguri, cum a început, cât timp investeşte, etc. În faţa noastră apăruse o Denisa plină de emoţii, care mi-a amintit că până la urmă suntem toţi oameni. Doar fiindcă eşti blogger nu înseamnă că eşti mega dezinvolt în faţa unei mulţimi.
  2. Nu trebuie să ai mare talent la scris. Mereu am asociat această activitate de blogging cu creativitatea, talentul la scris şi eventual ceva studii în marketing. Când de fapt, realitate este că totul se rezumă la alegerea momentului potrivit.
  3. Găseşte o nişă. Asta este o mare problemă pentru mine. Mă pot gândi ce categorii de persoane să fie interesate de blogul meu, dar nu mă pot decide asupra unei singure categorii de postări. Nici măcar 3,4. Vreau şi evenimente şi travel şi recenzii, cu de toate fără ceapă!
  4. Postează în mod constant. Postez domne, în fiecare zi. Ce-i drept am blogul de câteva zile.
  5. Depune timp, efort şi mai ales pasiune. Răzvan Pascu a spus foarte frumos în prezentarea sa, blog=pasiune!
  6. Creează o comunitate. Adică să mă sinchisesc cu social media and stuff? Ugh
  7. Munceşte în plus. Şi dormi în minus 😀
  8. Beneficiile nu apar peste noapte. Aş  putea spune că apare totuşi ceva peste noapte: satisfacţia că te-ai pus pe treabă!
  9. Cere feedback. Asta deja mă sperie.
  10. ,,Bani, fani, vin de tohani.”

Am încheiat cred eu apoteotic, citând din prezentarea lui Alexandru Ciucă, care a fost tare funny.

Tu ai fost?

Ce ai învăţat?

Ţi-ai făcut blog?

Ce mai aştepţi?

litera.ro