Ce aveți cu ungurii?

De mică am învățat că românul nu suportă 3 categorii de oameni: țigani, unguri și homosexuali.

Nu am avut vreo problemă cu niciuna dintre aceste categorii. Cu toate astea, există o serie de evenimente care te lasă mască. Oricât de calm încerci să rămâi, îți vine să înjuri ca la ușa cortului și să faci o incantație să-l readuci pe Hitler. Sau măcar pe Vlad Țepeș. 

De ce nu reușim să ne calmăm? 

Fiindcă apar situații precum cea postată astăzi pe un canal de Youtube intitulat Policeman. Domnul în cauză, a postat un filmuleț în care comandă niște mici la un Kaufland din Ținutul Secuiesc. Nimic ciudat până aici, nu? Problema este că domnul comandă în limba română. Da, asta e problema. Un român a îndrăznit să vorbească limba română pe teritoriul țării sale si pretenția să i se răspundă în română! Incredibil doamnelor și domnilor! Cât tupeu!

Mentalitate cretină vs. Drepturi

Înainte de a sări cu pietre, m-am gândit că mno, e clar că în acea zonă sunt mai mulți unguri. Semnele de cirulație sunt în maghiară, instituțiile publice sunt obligate să ofere informații în maghiară, școala în maghiară, bacul în maghiară, etc. Toate astea fiindcă minoritățile depășesc un anumit procent necesar care le oferă acest drept. Există un dar. Nicio lege nu îți oferă ție, meltean nenorocit, să cerți un cetățean român că nu știe maghiară pe teritoriul României! Eu nu am nicio problemă cu tipa de la casă. Femeia lucrează acolo, are un contract (sper) care clar este în maghiară! Interviul? În maghiară! Conducerea? Maghiară! 

Concluzii

Nimănui nu i-ar conveni să fie astfel tratat. Pe de altă parte, dacă ai fost educat că românuri hoțomanuri ți-au furat țara și nu ieși din bula ta, e clar că vei urla la om că nu știe maghiară. Este un conflict care durează de prea mult timp și provoacă excese de nervi, injurii și incită la ură.

Foarte pe scurt: un om face așa când i se permite. De aceea anumite categorii primesc locuri bugetate și burse cu 6, iar odrasla dvs. intră la taxă cu 8. Disclaimer: nu am nimic cu acei studenți, ci cu faptul că li se oferă asta.

P.S. Cum era meme-ul acela cu Tribunul? Nu neapărat m*ie, dar ceva să le potolească pofta de autonomie 😀