Tevatura Orange

CUM ADICĂ AȚI FĂCUT REÎNCĂRCARE FĂRĂ CONT PE SITE?!

Asta mă întreba o duduie de la Orange luna trecută. A trecut timpul, dar am vrut să vă povestesc pățania, ca să știți să vă păstrați facturile. Pe site, ai mai multe variante de reîncărcare a cartelei, printre care și achiziționarea de euroi, fără a fi nevoit să îți faci cont. Eh, nu toată lumea e atentă și dacă nu păstrezi mail-ul cu factura primită, nu ai de unde să o scoți, că nu ai cont!

Eu nu am vrut să o las așa, știind că am rezolvat astfel de probleme de atâtea ori. Deși nu eu făcusem reîncărcarea, știam că pot face rost de factură cu răbdare și câteva mail-uri. Nu și cu Orange.

Disclaimer: ȘTIU CĂ NU SE DAU AȘA AIUREA ÎN TRAMVAI INFORMAȚII DESPRE TRAZACȚIILE ALTCUIVA!

Ca să mă fac înțeleasă. Pe la sfârșitul lunii martie, x a făcut o reîncărcare de 10 euro, fără cont și a achitat cu cardul. Pe extrasul de cont, plata apare pe aprilie, căci de, durează procesarea. Așadar, eu am nevoie de factură pentru a o da mai departe și să fie înregistrată în contabilitate.  Nu m-am gândit o clipă cât va dura, sau că astfel de lucruri nu se obțin ușor.

De ce? Cum adică Andreea să îți dea un operator o factură achitată de altcineva? Păi fiindcă așa am procedat cu Epoque, Urgent Cargus, Carrefour, IKEA Online, etc. Le dau mail: Bună ziua, în data de… s-a făcut plata asta, vreau factura pls, că plătitorul e căscat. Fără ultima parte evident. Și primeam factura! Mulțumirile de rigoare de la ambele părți și toată lumea era fericită.

După ce am dat mail, vorbit cu un consultant pe chat-ul site-ului și două apeluri cu o duduie, tot nu am primit factura. Ce m-a stupefiat a fost primul apel. Apel care a fost ca un interogatoriu. Încep să mă întreb serios dacă nu cumva mă bagă ăștia la pușcărie fiindcă de la alte companii am obținut facturi fără vreo problemă.

Duduia mă întreabă: dar cum ați făcut reîncărcarea? Păi nu eu, colegul și nu avea cont. Cum adică? Adică a reîncărcat, dar nu are cont pe site și degeaba ne dați variante cu recuperare user și parolă. Cum să reîncarce fără cont? De pe site? Da doamnă. Păi pe ce număr? Ce mail are? Da cine sunteți și de ce vreți asta? Dar de ce nu îmi puteți da datele companiei? Fiindcă le am pe un carnețel la care nu am acces acum ffs. Nu cer acuș factura, chill. Ok când vă pot suna? După ora 16. Mă sună a doua zi la 12….DĂDEȚI MI DETALIILE! Doamnă după 16 pls…Uite nr lu colegu să îți dea el.

Ajung la birou, gata boss, tre să vină factura. Pe la 19 văd mail de la duduie către un dudui, cu mine în CC, că cere o copie a facturii. VICTORIEEEEE? EI AȘ!

Ea cerea factura pt tranzacția făcută de mine la săptămâni după tranzacția indicată de mine. Asta pt că eu îi explicam că da, se poate face reîncărcare fără cont, că eu am făcut acum câteva zile și am primit factura pe mail. LA CE MAMA DRACULUI AȘ FI SPUS CĂ TRANZACȚIA FU FĂCUTĂ DE ALTCINEVA, DĂDEAM NR ALTCUIVA?

I-am dat reply la mail. Mulțumesc de mail, dar eu am solicitat factura din 31 martie.

Mi-a trimis factura pentru tranzacția mea, la care aveam deja factură.

I-am răspuns la mail că nu asta vreau. Iar am explicat.

Nici până astăzi nu am primit factura…