Să vină toți chinezii!

Image credit: sasint

Zilele trecute vuia internetul de știrea conform căreia un service auto angajează chinezi pe 800 de euro. Pe lângă acești bani se oferea și cazare.

Evident că românul a sărit ca ars. Nu se pote așa ceva! Țară de rahat! Îi dă străinului o poală de bani și cazare, iar de român își bate joc. Așa sunt patronii domnule, preferă să dea bani la străin, în loc să-ți ajute concetățenii. Nu mă credeți? Ascultați matinalul cu Buzdugan și Morar 😀

Puteți arunca o geană pe știre aici.

Problema nu este că un service auto este dispus să ofere 800 de euro unui mecanic străin. Problema este că nu are cărui mecanic român să-i ofere această sumă. Oamenii calificați sunt din ce în ce mai puțini, iar cei care sunt cer mai mult. Mai există ideea certificării din banii angajatorului, la care se adaugă o clauză contractuală în contract: în caz de demisie în termen de x luni, ne returnați suma de… adicătelea cheltuielile angajatorului pentru calificare. Iară sărim ca arși.

O altă problemă este faptul că nu mai avem școli de arte și meserii. Mulțumim Abramburica! Chiar te rog să mai apari pe la TV ca să dai lecții despe cum se conduce Ministerul Educației.

Mai este o problemă de luat în considerare. Datorită situației precare a învățământului, a exemplului negativ dat de politicieni și altele la care sincer nu mă duce capul să mă gândesc acum: toți vor să fie șăfi! Serios, întrebați 5, 30, 100 de români tineri ce vor să facă în viață.

Vă vor răspunde că vor să își deschidă un business/un srl-d/ că vor afacerea lor/un start-up, etc.

Foarte frumos. Tineri care vor să fie independenți, să fie în deplin control al ideilor, timpului investit și veniturilor lor. Doar că ce se va întâmpla când toți ne vom face șefi și nu vom mai avea peste cine domni?

SĂ VINĂ CHINEZII!