Românul și ,,festivalele”

Anul acesta se dă startul unor noi festivaluri de muzică printre care și Neversea. Subsemnata, și-o luat bilet la dânsul și ca orice om, urmărește pagina evenimentului pe Facebook.

Sunt atâția oligofreni care întreabă unul după altul când apare line-up? când anunțați line-up? când? când? Unii sunt ceva mai descuiați și întreabă ,,Ce vă aruncați la bilete fără line-up? Cum adică să iei bilet fără să știi cine vine? Doar la noi în România se poate așa ceva!”

Românul se plânge că este judecat de către străini când de fapt, el singur se consideră înapoiat. Frățiwear, Untold, Sziget, Tomorrowland, majoritatea festivalurilor nu își anunță nimicuța din line-up la primele tranșe de bilete.

Am aflat de curând că în 2015 Untold nici măcar nu se numea așa. Îți luai biletul cu 100 de lei la ceva numit Europe’s best kept secret și #doamneajută.

Explicația?

  1. Când nu ai idee de line-up e mai ieftin biletul;
  2. Se creează suspans;
  3. Organizatorii presupun că mergi pentru festival, pentru întregul concept, nu pentru un artist din sute.

Amu, cum o să fie, dacă ne vor dezamăgi sau nu, rămâne de văzut. Eu rămân totuși la părerea mea că la un festival nu are ce să meargă prost în afara de public. Publicul face diferența 😀

Ne-am lămurit cum e cu festivalele?