Războiul manualelor

Eu am scăpat în 2016 de cumpărat și cărat manuale. Dar observ că anul acesta problema se extinde și s-a ajuns în punctul în care copii sunt controlați în ghiozdane.

Nu o să-ți vină să crezi ce au găsit în ghiozdanele copiilor! Dă scroll ca să vezi oroarea!

Cred că așa vor suna știrile de acum încolo. Fiindcă odraslele sunt controlate ca nu care cumva să aibă manuale auxiliare în rucsac! Voi vă dați seama în ce hal a ajuns învățământul din România? Doamne ajută ca tot mai mulți părinți să înțeleagă că nu vor distruge viitorul copiilor dacă îi învață să fie ceva mai detașați față de această ciumă bubonică numită învățământ.

Care e faza?

Nu sunt manuale. Ba perdon, avem de sport, religie și pe ălea în maghiară.  Manuale a căror utilitate este încă de dezbătut.

*Bine, dacă mă întrebați pe mine orice manual devine inutil în momentul în care școala nu oferă spațiu de depozitare, ori decontarea orelor de recuperare pentru afecțiunile coloanei.

Au decis nebunii să scoată acum la repezeală, un manual intitulat compendiu or somehting like that, care să cuprindă mai multe materii.

Profesorii sunt speriați, căci fără manuale și auxiliare, cum să își facă treaba? Părinții supărați, pe bună dreptate căci copiii sunt controlați în ghiozdane.

Ce e cu auxiliarele astea?

Am văzut un reportaj în care un domn explica faptul că profesorii spun că fără auxiliare nu se poate preda. Pe deasupra, și părinții și elevii le vor.

Băi fraților, spuneți-mi sincer, câți dintre voi ați folosit la maxim culegerile, caietele speciale și alte nebunii? Au fost doar o altă modalitate prin care să mai cheltuie ai voștrii bani cu acest învățământ cică gratuit.

Cum era pe vremea mea?

Eu am fost în școli în care existau manuale, dar nu le conveneau profesorilor. Nu contest că cele existente erau depășite, dar sunt al naibii de sigură că profesorii primeau un comision. Nu îmi dădea nici dracu factură sau bon dacă achiziționam manualul de la profesor. De ce le vindea el de fapt? De ce comentau profesorii când nu aveai manual? De ce se dădeau note mici dacă îndrăzneai să te prezinți fără manual?!

Aceeași poveste a fost în școala generală, liceu, chiar și la facultate.

Loviți-mp cu pietre, dar nu consider atât de groaznică ideea de a avea un manual unic, dar care să fie evident bine pus la punct. Fiindcă văd rucsacele elevilor. Văd câte chestii sunt obligați să care cu ei! Dar sunt destul de sigură ce au scos ei acum pe repede înainte este o abominație.

Greutatea rucsacului

Am mai citit undeva cum se argumenta că domne are 300 de grame manualul și cu câteva manuale ajungi la abia 1kg. Ce e așa mult?

Bă băiatule! Știu copii care erau nevoiți să care manuale, caietele de clasă, caietele de teme, eventual și de ciorne. Pe lângă astea, aduagă sticla cu apă, pe care nu i-o asigură școala. Prânzul, pe care nu îmi poți spune că i-l oferi prin prostiile alea de corn, lapte, un măr putrezit sau o brânză topită. Penar, diferite materiale pentru orele de pictură/lucru manual. Mai îi pui un pachet de șervețele, hârtie igienică fiindcă nu știi niciodată, tocul de la ochelari și o umbrelă. Ah, am uitat de hainele de schimb pentru ora de sport. Mai pune un deodorant că are copilul sport și după matematică și îl face duamna profesoară împuțit. Ce e așa mult?!