Legendă urbană: Femeia la cumpărat de prezervative

Astăzi, la cumpărături fiind, am avut proasta inspiraţie să împărtăşesc pe facebook ce mi-am cumpărat.  Mai mereu fac cumpărături singură căci sunt un om căruia îi place propria companie. Doar că uneori mi se întâmplă câte o chestie pe care vreau să o împărtăşesc. Unde altundeva decât pe facebook?

pudici

Aflată în Cora Sun Plaza, în căutare de pastă de dinţi şi fond de ten, m-am holbat şi pe la alte rafturi. Am găsit nişte luminiţe de Crăciun numa bune de decorat camera cu ele la iarnă, iluminator, pastă de dinţi la ofertă şi foarte aproape, standul cu prezervative. Am luat un pachet şi cu toate astea în mână mă îndrept spre casă, de unde mai iau o pastă de dinţi, travel size de data asta.

Cât am stat la coadă evident că a fost nevoie de o anulare, începuse ploaia, se blocase sistemul, toate nenorocirile din lume se întâmplă când eşti la coadă la casa de marcat. Stând acolo, aşa singurică, normal că am avut timp căcălău să mă uit la cei din jurul meu. Numai muieri. Muierile erau de vârste diferite, dar toate, băi toate făcură nişte ochi  cât cepele când la mine, când la pumnul meu cu zestre. Zici că îmi scrisesem pe faţă: Oh Carolina, Sex Fantastic, Como Bombastic. Ce m-a surprins şi mai mult a fost faptul că o duduie, cam de vârsta mea, de la altă coadă, nu se mai ducea să îşi pună produsele pe bandă ca să se holbeze la mine cum ţin un pahcet de prezervative şi pastă de dinţi.

Eu chiar nu le-am înţeles reacţiile. Safe and clean right? Ce e rău în asta?

Ce a urmat după (după publicarea pe facebook a situaţiei de la faţa locului, căci da, încă eram la nenorocita aia de coadă) a fost crâncen. Evident, lumea s-a amuzat, dar am primit întrebarea: Cum să cumpere o fată prezervative? Asta e treaba băiatului!

Dacă mă citiţ, ştiţi că eu când aud argumentul e bărbat, trebuie să facă, simt că fac comoţie cerebrală.

Dragele mele, nu e nicio ruşine să cumpăraţi prezervative! E corpul vostru, e de datoria voastră să aveţi grijă de el. E viaţa voasră, e treaba voastră cum alegeţi să o trăiţi.

Nu am să intru în detalii de genul, când doi oameni ţin unul la altul se implică amândoi, că şi el trebuie să arate că îi pasă de tine şi bla bla-uri că nu asta vreau să punctez.

Voi realizaţi că sunt fete care acceptă să facă sex fără vreo metodă contraceptivă pentru că bărbatul nu vrea şi femeia nu coboară până la mega image-ul din colţ fiindcă vai, ce spun vecinii dacă o văd cumpărând aşa ceva?

Draga mea, nu trebuie să îţi pese de ce zic vecinii. Nu trebuie să îţi pese dacă lui nu îi place senzaţia, dacă îi sunt cică prea mici (că sunt şi ele pe mărimi în pana mea) Trebuie să îţi pese de tine! Că dacă îţi întârzie două zile, TU intri în panică!  Dacă te trezeşti cu un borac, tu te îngraşi, tu ai dureri, tu intri în travaliu şi urli după o epidurală. Iar dacă faci avort, tu ai după remuşcări!

Ce e atât de dubios la o tipă care cumpără prezervative?

Am intrat pe emag.ro să fac o analiză, mai mult pentru mine, căci mereu spun că prezervativele sunt mai ieftine decât pamperşii. Mi-am demonstrat că nu aveam dreptate, dar am pus sub poză descrieri care să explice de ce în continuare sunt pro prezervative.

În ţara noastră, la orele de educaţie sexuală încă ni se spune că abstinenţa e cea mai bună metodă contraceptivă. Sunt femei care merg la ginecolog abia când au un copil.

Am aprofundat căutările. Interneţul îmi spune că anual, în România sunt peste 8.000 de mame minore. Iar la avorturi, cică avem sute zilnic. Voi realizaţi cât de gravă e situaţia? Ştiu că sunt destule zone în care infromaţia nu ajunge. Nu se ştie de metode contraceptive şi lumea chiar crede că Bărbosul îţi dă puradei nu un spermatozoid şi un ovul care zic jinx. Şi şitţi ce mă deranjează pe mine la reacţiile voastre? Că pun pariu că în acele numere se încadrează şi fete care au spus ,,lasă că nu rămân gravidă din prima” ,,lasă că nu mi se poate întâmpla mie”.

Vă rog frumos, dacă de acum încolo, vedeţi o tipă cu un pachet de prezervative la casa de marcat, nu mai lăsaţi să urle creştinismul şi ruşinea din voi. Gândiţi-vă că evoluăm, că tinerii învaţă să aibă grijă de ei şi dacă nu v-am convins cu nimic din ce am spus…gândiţi-vă că ăsta e felul nostru de a vă mulţumi că ne cumpăraţi tampoane/absorbante.

P.S. Întâmplarea face, ca acele prezervative să nu le fi luat pentru mine… *sad face*