Film: Ready Player One

Am fost la premiera filmului Ready Player One și pot spune că mi-am găsit filmul favorit pe anul acesta. Stați liniștiți, îmi voi schimba părerea după Deadpool 2.

Adaptarea romanului cu același nume scris de Ernest Cline, Ready Player One este filmul ĂLA! Filmul acela care ține 2 ore și 20 de minute, dar nici după 2L de Pepsi nu te duci la toaletă. Nu care cumva să ratezi vreo fază. Vă rog spuneți-mi că nu sunt singura care are astfel de probleme la cinema…

Anul 2045 și Terra arată precum un cimitir de mașini. Oamenii își găsesc salvarea în OASIS, o lume VR dusă la extrem. Dacă de exemplu în Westworld oamenii plătesc pentru a trăi pe bune viața de șerif/ bandit/violator, în OASIS poți face toate aceste lucruri din debara. Îți poți alege un avatar căruia îi oferi orice caracteristici vrei tu. Un fel de SIMS în care parcă nu îți vine să îi arunci pe oameni în piscină și să dai toți banii pe o canapea nouă.

Jocul este creat de un tip pe nume James Halliday și mi se pare foarte drăguță stângăcia acestui personaj când vine vorba de relațiile interumane. Pe scurt, el a creat o lume în care oamenii pot fi orice își doresc ei să fie. Adică eu de exemplu aș fi o tipă super bad-ass, extrovertită și cu țâțe mari.

Problemele apar când James moare și lasă drept moștenire OASIS oricărui va reuși să găsească his Easter Egg. În lupta pentru putere jucătorii se împart în trei mari categorii: Cei bogați care îi plătesc pe alții să joace pentru ei prin intermediul unei companii, cei care muncesc pentru nemernicii ăia de bună voie sau obligați și cei care nu vor să se asocieze. Partea funny este că în cursa pentru Easter Egg, nu se ține cont de cât de bun ești în calitate de player, ci despre cât de bine poți înțelege felul în care gândea James.

Filmul acesta are de toate. Conține foarte multe referințe la jocuri video și filme clasice, astfel încât orice geek să plece din sală satisfăcut. Pe lângă asta, au mai inserat și ceva teme cu puterea prieteniei, nu judeca un om după aparențe și mai e și ceva iubăreală. Cea din urmă a fost inserată ca să-i convingă și pe oamenii simpli (ca mine).

Vă recomand din tot sufletul să mergeți să îl vedeți și sunt sigură că o să vă placă măcar o părticică din film. Eu una abia aștept să îmi cumpăr cartea acum. De asemenea, chiar mi-ar plăcea să joc așa ceva în 2045.

P.S. Am uitat cumva să menționez că regia este semnată de Steven Spielberg?!!