Feşănistele şi voma

O ador pe Ghoerghe. Am găsit-o întâmplător pe Facebook şi de atunci devorez cam tot ce scrie/filmează ea. Nu sunt mereu de acord cu ce zice, dar sinceritatea şi sarcasmul ei mă bucură atât de tare.

Să te bagi în lumea asta a online-ului e minunat. Cunoşti oameni, dai check-in în locuri fancy şi primeşti chestii pe moca. Dar, este atât de evidentă falsitatea. Nu îţi trebe licenţă ca să te prinzi cât se mâncă de cur duduiţele din feşăn sau că hainele alea le-au primit în schimbul unui articol cu cuvinte cheie impuse de brand.

Anul acesta, după o lungă perioadă de dat inimioare către perfecţiunea întruchipată precum Alina Ceuşan, Carmen Grebenişan, Ioana Grama, Ioana Chişu, Iguanu, Iguani…ceva cu igoană şi alte nume (nu îmi vin în minte amu), mi-am dat seama că dau inimioare unei realităţi virtuale. Mai bine dau play la Matrix sau mă apuc dracului de Star Wars.

Mă uitam cu admiraţie la poze de calitate, haine asortate cică cu un simţ aparte, produse de make-up profi şi vieţile unor femei reuşite în viaţă. Până într-o zi, când mi-am dat seama că fetele astea nu au un job. Ştiu că umanitatea a evoluat şi job nu mai înseamnă 8 ore pe scaun de luni până vineri. Se fac bani din colaborări, proiecte, activitatea de freelancer nu mai e ceva aşa nou în Românica. Dar, să te pozezi săptămânal în pijamale hidoase la Funky Lounge, să mergi în Thailanda pe banii unui brand de lenjerie intimă sau să porţi o zdreanţă ZARA cu promisiunea că rămâne a ta nu e job.  (Btw, m-aş vinde cu mare plăcere în schimbul cărţilor. Elefant, booksexpress, care vă simţiţi, fac poze toată ziua dacă primesc cărţile Ceceliei Ahern, jur).

Sunt fete descurcăreţe, care s-au prins că o fustă scurtă în plină iarnă la un shooting poate aduce bani frumoşi. Unele pare mi se că au şi job, dar asta fiindcă blogăreala, outfităreala şi make-upăreala sunt chestii la care se cred ele pricepute şi adevărul e că te uiţi la bunica cum se machiază.

Sunt frumoase, sunt slăbuţe, îşi permit vacanţe şi chestii scumpe, dar şi ele se scobesc în nas şi ele trag băşini şi ele apelează la extensii pentru un păr voluminos. Îşi operează sânii, nasul, mecla, îşi fac propria linie de extensii, se bucură la câţiva leuţi de la Lenor şi după o ard prin cluburi.

Din exterior, pare o lume minunată care parcă merită admirată şi hop mai scapă câte o inimioară. Dar am început să mă trezesc din visare şi după ce dau inimioara mă amuz de viaţa lor. Mai simplu se apucau de video-chat…

P.S. Urmăresc câteva duduiţe cu mare drag. O să fac o postare despre cele care chiar merită urmărite. Dau sfaturi utile, sunt haioase şi nu simţi că te uiţi la extratereştrii. Apar nemachiate, uneori transpirate de la sală şi cu rezultate vizibile nu exerciţii de menţinere and shit. Pace vouă că tare îmi e că dau la Webstock de multe specimene.