Democraţie, dar nu prea

Iar mă ia gura pe dinainte şi mă bag unde nu îmi fierbe oala.

Azi este probabil ultima zi de proteste, iar părerile sunt împărţite. Unii îl vor pe Dragnea după gratii, alţii vor jos guvernul, în timp ce ăia bătrâni care au rămas probabil fără ulei în casă au ieşit azi la protest pentru susţinerea guvernului. Unii au ieşit să îşi facă selfie, alţii pentru smardoială, fiecare pe treaba lui.

Este chiar amuzant cum un mustăcios şi un omuleţ care nu ştie când se foloseşte preopziţia pe înainte de care, dar totuşi încearcă, ne-au unit în aşa hal.

Eu vreau să fiu Elveţia. Adicătelea să fiu neutră. De ce? Pentru că nu vreau să judec pe nimeni. Voi aţi observat cu câtă înverşunare ne criticăm că tu ai votat cu x, îţi meriţi soarta! Nu ai ieşit la vot, meriţi! Băi fraţilor staţi aşa, că aici nu vorbim despre sex neprotejat. Vorbim despre exercitarea unui drept. Faptul că nu ieşi la vot sau în stradă, este strict problema ta.

Într-un stat democrat este perfect normal să se iasă în stradă la proteste, cu autorizaţie sau ad-hoc. Ne batem cu pumnul în piept că vrem poliţia animalelor, taxe pentru BOR şi să învăţăm noţiunea de toleranţă pentru minorităţi şi gay, în condiţiile în care i-am da cu piatra în cap vecinului fiindcă a votat cu PSD?  Sau ne înjurăm tinerii că ţin cu Iohannis?

Dragă române, eşti cică într-un stat democrat. Eu în calitate de Elveţie, nu te voi judeca dacă eşti atras de o persoană de acelaşi sex, dacă îl laşi pe un bărbos să îţi dicteze de cine ai voie să te îndrăgosteşti, dacă pui ketchup peste sau lângă cartofi prăjiţi şi nu te voi judeca pentru preferinţele tale în materie de politică. Ai libertatea să alegi, iar eu, îţi voi respecta acest drept şi mă aştept să faci şi tu la fel!

Vă mulţumesc că luaţi atitudine  şi vreţi schimbare. V-aş ruga să nu ne certăm bunicii (cu bocanci şi pumni) că votează cu PSD-ul. Sunt altă generaţie, au crescut îndoctrinaţi de comunism, au alte idealuri, ei vor o pensie din care să trăiască, nu dezvoltare sau liberă exprimare.

Btw, dacă te uiţi la televizor eşti liber să crezi sau nu ce se spune acolo. La fel şi pe net. Cea mai bună soluţie rămâne totuşi să deschizi Constituţia, Monitorul Oficial şi să speri la mai bine.

P.S. Dacă pui ananas pe pizza, întorc foaia şi te judec!