De ce se machiază femeile?

4608783710_9696b8b5ec_o.jpg

Nu mai sunt în Junimea dar am wall-ul plin de glumiţe de genul ,,Du-o la piscină la prima întâlnire”. Glumiţele alea nu sunt funny şi sunt gândite de un bărbat sau băieţel cel mai probabil, care habar nu are ce-i ăla machiaj. De când simplul contact cu apa îţi şterge machiajul de pe faţă?

În primul rând, există produse waterproof. Adicătelea poţi să o duci la piscină cu aburi şi făţăul ei e intact!

În al doilea rând, apa, în cel mai rău caz îi împrăştie niţel rimelul. Cam ce se întâmplă şi când eşti porc şi o faci să plângă.

Pentru îndepărtarea machiajul este nevoie de demachiant (lăptişor, cremă, spumă, lichid, gel, naiba ştie, de toate) plus un toner, o apă micelară, un gel de curăţare, dischete demachiante poate şi niţel ulei de cocos (ulei de cocos  e bun la tot, păr, meclă, corp, rănile provocate de dezamăgiri în dragoste, pui ulei de cocos şi trec toate!).

Aşa că nu, dusul la piscină nu e şmecheria, deşi, recunosc, nu înţeleg de ce te-ai duce machiată la piscină…

Dar de ce ne machiem oare? Pentru voi? Să fim sexy, să avem acea privire dulce-acrişoară de vino-ncoa’ şi tu şi portofleul tău? Pentru celelalte fete? Să se oftice că noi avem produse de la MAC şi ele încă îşi cumpără de la Elf? Ori poate sunt complexate de ceva de pe faţa lor. Acoperă o acnee juvenilă, o pată, cearcăne, riduri, urme de ciocolată din colţurile gurii(ce? numai mie mi se întâmplă?). Nu, no, mnope, NADA! Astea sunt motive stupide. Nu de asta ne machiem!

Machiajul, este o artă. Ca orice artă, o practici fiindă îţi face plăcere, fiindcă îţi place. Aşadar, dacă ne machiem, dacă pierdem ore să avem even winged eyeliner, dacă ne dăm cu ruj mat care îţi omoară buzele, dacă avem sertare pline cu produse şi tot încercăm altele noi, nu o facem pentru voi. O facem pentru noi şi punct.

giphy (30).gif

P.S. Nimeni nu vă întreabă pe voi de ce mergeţi la pescuit. De ce oare? 😀