De ce nu suport deschiderile de magazine

Pe 1 septembrie se deschide un nou mall în Bucale. Chiar mă întrebam când va mai apărea o clădire imensă în locul unui parc pentru a aduna turma dornică de cafea la suprapreţ în pahare drăguţe şi refolosibile. Să nu uităm că românul e fashionist şi se cam plictisise de Bershka, H&M şi Stradivarius în mall-uri precum Afi sau Sun. Era nevoie de aceste magazine într-un alt mall!

14064002_1742906619283770_7946912240047293843_n

Când e cu deschidere de magazin e clar vreo ofertă de genul primii x sute de clienţi primesc nu ştiu ce reducere sau un voucher. Ştiţi ce înseamnă asta? Înseamnă îmbulzeala pământului!

Prin anul 2 de facultate cred, am fost la redeschiderea Terranova Romană. Cumva, am fost fix în primul rând, credeţi că am intrat prima? Hell no! Se făcuse o coadă până la Converse şi cumva, toată gloata se împingea să vadă ce nu mai văzuse: un magazin de haine. Şmecheria era că la orice produs cumpărat primeai o pereche de blugi. Cumpărai o chestiuţă şi după, cu bonul, alegeai culoarea şi mărimea blugilor. Perechi erau mii, nu era problemă, dar deh, de ce să rişti?

Ţin minte că stăteam chill la coadă şi o duduie se tot împingea. Duduia împingea şi trecea în faţă urlând: ,,Am copilul cu mine nu mă vedeţi? Daţi-vă la o parte!” Îmi pare rău, eu chiar nu sunt genul de om care se topeşte când vede un copil. Dacă avea o ciocolată care se topea cred că mă sensibiliza mai mult. Aşa că i-am zis:,, Aşa şi? De ce ai venit cu copilul aici?” La care dânsa, a expectorat: ,,Că nu am cu cine să îl las!” Şi vai ce se lamenta. Vă daţi voi seama ce am îndrăznit să spun? Ce adolescentă rebelă şi nerespectuoasă eram. Cred că mi-a înjurat toţi strămoşii pentru proasta educaţie pe care o primisem.

Căci da, atunci când e deschidere de magazin, îmbulzeală, e perfect normal să îţi iei pruncul neînţărcat. Scuzaţi-mi vă rog teoria conform căreia multe mămici îşi iau pruncii după ele tocmai pentru a obţine prioritate la o măslină, ba chiar şi în RATB.

Înainte să mă judeci te rog să îţi aminteşti de fiecare mamă cu cărucior cât Catedrala Mântuirii Neamului (şi mama cam la fel de lată) căreia i-ai oferit locul în autobuz şi ea nici nu o pus frână la căruţ. Ea se revarsă pe scaun şi căruţul se plimbă, te loveşte în picior, odrasla urlă şi mama stă nepăsătoare. O imagine pe care o văd atât de des în RATB…

Aşa că vă invit dragii mei să daţi de astfel de specimene la marea deshidere Park Lake Shoppin Center! Pe 1 septembrie e deschidere H&M şi ui ui pe 3 septembrie vine Forever 21 în România. Pentru cel din urmă m-aş duce şi eu cândva, peste ceva sătpămâni, să treacă valul de ,,turişti”. Mergeţi frate şi vizitaţi ruinele din centrul vechi, palatul Mogoşoaia, un spital părăsit, nu un mall pls!

14051583_10154088070504550_1871890962575791494_n

Noul mall e cică pe Str. Liviu Rebreanu, Nr. 4, Sector 3.

Zi faină să aveţi!