Comentariile românilor la orice legat de religie îți arată cât de înapoiați suntem ca nație.

Mi-a tot apărut clipul cu predica preotului ateu la recomandări pe Youtube, dar am evitat să îl urmăresc. Eram în urmă cu episoadele din Bravo, ai stil și am zis că poate aștepta. Nu regret că l-am văzut, dar regret amarnic faptul că am dat scroll.

Foarte pe scurt, acest domn a realizat după ani de studii că el crede în ceva ce nu există. Că întrebările și le-a pus de mult și a ales să cerceteze mai departe. Concluzia? A crezut în ceva inexistent și a decis că mai bine se retrage din breaslă. Frumos, jos pălăria. Asta până citești comentariile. Nu toate. Recunosc, sunt destule comentarii bune și mă bucur să văd oameni care îl admiră, îl susțin, sau pur și simplu îi acceptă părerea. Apoi am dat de aceste specimene:

Capture1Capture2Capture3Capture4Capture5

Astăzi am găsit pe Facebook un alt clip. Unul de-a dreptul grotesc în care se explică un concept destul de vechi, de care eu ca o păgână ce sunt, habar nu aveam. Conceptul este intitulat memoria uterului. Adicătelea, dacă înainte de căsătorie te culci cu alți bărbați, indiferent cât timp trece, copilul va semăna cu foștii parteneri. Aplauze vă rog! Eu văd acest clip drept o modalitate de prostire a femeilor din zonele rurale încât să creadă că dacă un copil se naște bolnav (căci oamenii susțin că de aia se nasc copii cu diferite malofrmații) este din cauză că au făcut sex cu alții înainte. Mie îmi sângerează urechile. Vouă?

L-am întrebat și eu ceva pe tipul care a share-uit clipul și vă las pe voi să vă faceți o părere.Capture6Capture7

Gata, e duminică și e destul. Dumnezeu a creat ziua aceasta pentru odihnă!!!