Ce faci după ce termini litere?

Intru pe bestjobs.

Verific dacă sunt noi aplicanți petru joburile active.

Îmi atrage atenția o tipă. De fiecare dată când o tipă aplică pe postul de inginer sunt impresionată.

Tipa-nu-știu-cum are 26 de ani și aplicase pentru postul de Inginer Proiectant Inginer Instalații Sanitare. Fancy much?

Mă uit la experiența ei: Customer Care.

Okaaaay, păi și înainte?

Tot Customer Care.

Două-trei scroll-uri și aflu că acesta este singurul domeniu în care a lucrat. Nu este vreo rușine, dar ce legătură are experiența ei cu postul pentru care a aplicat?

Știu! A terminat Construcții, a făcut probabil și master, dar nu a profesat. Dorește o reinventare profesională și vrea o carieră de inginer. Foarte frumos.

Tipa-nu-știu-cum terminase Facultatea de Litere! Aoleu! Nu mă înțelegeți greșit, sunt sigură că a învățat pe brânci. Terminase și o specializare ceva pe gramatică. Felicitările mele, dar ce legătură are cu postul de inginer la care ea nesilită de nimeni aplicase?

Cred cu tărie că Tipa-nu-știu-cum a găsit greșeli gramaticale în anunț și vrea să vină la interviu doar ca să facă pe grammar nazi cu noi.

Băi oameni buni, de ce aplicați la joburi cu care nu aveți nicio treabă? Dacă era un job la un fast-food, sau într-un spațiu comercial, nu mă mai deranja lipsa de experiență, sau facultatea, dar văleu!

Bestjobs, cum de permiteți să se aplice la orice job indiferent de cerințe? Am bifat clar la cerințe nivelul middle și senior pentru candidați. Pe ejobs, dacă vrei să aplici la un job care îți cere x ani experiență în domeniu, nu te lasă să aplici fără acea experiență! O fi fost fata aeriană, glumeață, grammar nazi, nu știu.

Detaliile de la experiența omului nu apar mereu. Și de foarte multe ori sunt confuză căci nu știu dacă omul chiar nu a trecut responsabilitățile sau nu le pot vedea. Aveați acum ceva timp un buton de detalii. Eu nu îl văzusem inițial și credeam că e CV-ul incomplet, când de fapt era! Pentru ce mama naibii să descarc CV-ul pentru a vedea acele detalii, dacă voi aveți deja pe site opțiuni de salvare/interviu/ștergere? Adică teoretic, tot procesul se poate face pe cont, dar să dai pe detalii la fiecare în parte…Eh, acum nu mai este acel buton. Trebuie să vă puneți site-ul la punct neică!