Cât de #pebune este bucătăria KFC?

KFC #pebune

Sâmbătă am vizitat bucătăria KFC fiindcă văzusem la Mariciu în vlog că în această perioadă, fanii crispișori pot vedea cu ochii lor cât de #pebune este treaba. Sunt sigură că și tu ai conștiința încărcată când alegi masa la un fast food, ori poate îți reproșează părinții, sau prietenii cu un stil de viață sănătos că mănânci semi-preparate.

Tocmai de aceea, chit că ești nedumerit, hater, sau fan, KFC a deschis bucătăriile publicului. După ce vă înscrieți aici, veți fi sunați pentru a confirma și a revizui pe scurt câteva reguli de respectat în bucătărie. Ca să le faceți angajaților viața mai ușoară, mergeți cu încălțăminte închisă, nu balerini sau tocuri (riscul de a aluneca) părul prins, fără unghii/gene false și lăsați stilul acasă căci vă vor echipa de parcă intrați în operație.

Noi am vizitat bucătăria KFC Dorobanți și nu mă așteptam să fie atât de mare. Am început cu locul în care se face aprovizionarea, unde am aflat că bucătăriile KFC sunt aprovizionate zilnic cu pui proaspeți de la fermele locale. Ai auzit asta mami? Nu e carne semi-preparată!

Preparare crispy strips

Trecând peste detaliile tehnice precum atenția la temperatura la care se ține puiul, marinarea (în condimente pe care oricum nu le putem divulga) vreau să vă povestesc despre cum obțin ei acele bucățele crocante. Eu încercam degeaba acasă cu fulgi de porumb, adevărul este că aveți nevoie doar de făină. Glumesc. Aveți nevoie de un bărbat :)) și răbdare. Bucățile de pui sunt puse într-un vas mare plin de făină. Acolo sunt amestecate printr-o tehnică numită lopată și apoi cernute în sită prin metoda fierăstrău. Se repetă procesul de 2 ori, iar apoi cele 48 de bucăți de pui sunt puse în friteuză.

Schimbarea uleiului

Cred că asta vă interesează pe toți. Cât de des se schimbă uleiul? Asta nu știu să vă spun, căci depinde foarte mult de cantitatea de pui prăjită. În schimb am aflat că friteuzele folosite au un sistem prin care se opresc dacă uleiul nu mai este bun. De asemenea, se fac în mod regulat teste asupra uleiului. Se ia o bandă specială, iar dacă pătrățele de pe ea se colorează, uleiul trebuie schimbat. Ce științific am explicat, nu?

Ce face KFC cu mâncarea care rămâne?

Eram curioasă să aflu așa că i-am întrebat. Mâncarea care nu este consumată la termen (24-48 de ore) sunt date unei firme specializate în distrugerea ei. Tocmai de aceea este recomandat să mâncați ce comandați pe loc în restaurant, iar dacă luați la pachet să nu lăsați pe a doua, a treia zi.

Finalul vizitei s-a încheiat cu noi chinuindu-ne să ne facem câte un Zinger. Din păcate fix spațiul pentru asamblare este mic, dar ne-am descurcat.  La final ne-am bucurat de crispișorii mult iubiți și am mai stat la povești cu angajatele și Andreea (de la Marketing) care a avut grijă de noi pe tot parcursul vizitei.

M-am simțit foarte bine și mi-a plăcut să aflu chestii faine despre fast food-ul meu favorit. Eu v-am povestit experiența mea de angajat într-un restaurant de genul și recunosc, am fost surprinsă să văd că la KFC este totul atât de strict și bine pus la punct.

Dacă vreți și voi să vizitați bucătăria KFC, mai aveți la dispoziție doar ziua de 26 mai. La finalul vizitei veți primi un voucher, un șorț și brățări.

P.S. În caz că vă întrebați care e faza cu poza, da, am furat mireasa și am dus-o la KFC. Cam atât de #pebune este dragostea pentru crispișori. 😀