Bullet Journal | PRO sau CONTRA?

Sunt într-o perioadă în care producvtivitatea mea lasă de dorit. Nu vreau să dau vina pe lipsa  de timp, dar îmi lipsește motivația. Văd că nu fac mare lucru fiindcă am o agendă în care îmi notez TOT (și când spun tot mă refer de la daily tasks și când e ziua câinelui veicnului de la 8 a verișoarei de gradul 3 a reginei Victoria). Asta nu însemană că voi și ține minte vreo zi de naștere.

Sigur ți-au apărut la recomandările de pe Youtube clipuri cu bullet journal. Am văzut și pe Facebook câteva filmulețe pe această temă, iar de instagram nu mai zic. Acolo e tăticul lor. Profile cu zeci de mii de followeri curioși să vadă cum își notează x că azi a fost la toaletă.

Am scris cu câteva luni în urmă un articol despre bullet journal, ce e și cum am aflat de această metodă de planificare. Nu doresc să mă repet căci vreau să trec direct la experiența mea cu această activitate care îmi mănâncă ore bune din viață!! Lucez cu agenda din 2013 și nu trece zi fără să notez ceva. Pe vremea aia, nu știam că poate deveni atât de distractiv, însă trebuie să recunosc că uneori distracția se transformă în frustrare. Aflați imediat:

PRO Bullet Journal :

 1. Îmi dezvoltă creativitatea;
 2. Am o situație clară a ce trebuie să fac pe zile/săptămâni/ luni;
 3. Mă ambiționez să duc lucrurile la bun sfârșit (dacă nu le văd bifate mă simt prost);
 4. Am devenit un om mai chibzuit. Pe aceasta temă voi face un articol separat 😀
 5. Este o activitate plăcută care mă relaxează (uneori);
 6. Este aducător de inimiooare pe instagram: Follow me <3 Mulțumesc!

CONTRA Bullet Journal :

 1. Mă simt prost când văd la alții desene mai elaborate/ spread-uri foarte bine definite;
 2. Mă face să cheltui bani pe washi tapes, stickere (vine puțin în contradictoriu cu chibzuita de mine, dar nu mă pot abține chiar de la tot)
 3. It takes time. Durează până îți vin ideile, până le pui pe foaie, până e gata spread-ul și până completezi. Deseori rămân în urmă și mă văd nevoită să completez mai multe pagini deodată. Asta fiindcă pe lângă ce am de făcut în fiecare zi, am și un habits tracker, zone în care desenez, scurte pasaje tip jurnal, ori pur și simplu lipesc poze/decupaje din reviste. Sunt un copil, știu.

În continuare vă las câteva poze cu ce am făcut eu:

P.S. Mă gândesc să devină o temă lunară, sau poate chiar săptămânală de articol. Aș urca poze cu ce am măzgălit, ce spread-uri mi-au plăcut sau nu, stuff like that. Vedem cum merge treaba 😀

2 Comments

 1. Complet de acord cu tine! Eu nu l-am luat la pozat încă, asta și pentru că nu-mi amintesc niciodată să pozez înainte să completez cu daily tasks. Și apoi îmi vine cam greu să pozez anumite lucruri, mai ales că eu îmi notez foarte cu subiect și predicat (nume de clienți, locații unde vreau să ajung etc.)
  Și mă mai enervează un lucru: atunci când îl scot la birou/facultate și oamenii au o reacție de genul „Ce drăguț e! Pot să-l pozez/răsfoiesc?”. Nu-mi place asta pentru că n-am chef ca oamenii să vadă de câte obiceiuri mă țin eu (sau nu), unde merg, pe ce proiecte lucrez etc. etc.

  • Haha i feel ya! Eu îl completez pe ascuns la muncă. Nu vreau să vadă colegii ce lipesc eu în agendă, sau ce chestii siropoase scriu. Voiam să fac un flip trough, dar ar însemna să vadă tot poporul ce scriu despre menstruație =))

Leave a Reply

Your email address will not be published.